تاسیس مدرسه شبانه روزی دخترانه متوسطه اول

طرح تاسیس مدرسه شبانه روزی دخترانه متوسطه اول

طرح تاسیس مدرسه شبانه روزی دخترانه متوسطه اول

بخش بنت استان سیستان وبلوچستان

بیان مسئله

در این طرح پیشنهادی دانش آموزان روستایی و عشایری مناطق محروم وکم برخوردار جذب و وارد چرخه آموزش و پرورش می شوند. همچنین با هدف جلوگیری از هدر رفتن استعدادها و توانایی های کودکان، ارتقای سطح کیفی آموزش و کاهش ،افت تحصیلی، پیشگیری از تبعات اخلاقی و اجتماعی ناشی از مهاجرت این دانش آموزان به مناطق شهری و مشکلات عدیده ای که بعد از مهاجرت آنها در شهرها برایشان پیش می آید، ضروریست با امعان نظر به اینکه توسعه فضاهای آموزشی باعث به حداقل رساندن بازماندگان تحصیل و پوشش حداکثری دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری خواهد شد، زمینه آموزش همگانی ،منطبق با روح قانون اساسی برای همه اعم از شهری و روستایی به صورت یکسان فراهم می شود و موجبات برخورداری و ارتقای دانش و مهارت های زندگی اجتماعی و توسعه فرهنگی دانش آموزان این مناطق خواهد شد. فضای پیشنهادی می تواند با ظرفیت 170دانش آموز روستایی دهستان توتان با مرکزیت پیربنی(مرکز دهستان) و تعداد 18روستای اقماری شامل: جورانی – چاه – کلوبرآب – چاتی – نوک آباد – چیدگی – ریکو – خاکران – پغمزی – گنج آباد – مورکی – کودل – شماشیری – جاگور – کناردر – بیرگور – مه عبداله – زبیدوک که امکان تردد به مرکز بخش(تنها شبانه روزی فعال منطقه) به دلیل بعد مسافت 120 کیلومتری(دورترین روستا تا مرکز بخش) و فاصله زمانی بیش از 5ساعت بدلیل خاکی و صعب العبور بودن جاده ها عملاً غیرممکن نموده است، فراهم نماید. اجرای این طرح جهت برآوردن گوشه ای از نیازهای علمی و آموزشی منطقه بسیار مهم و حائز اهمیت است. اهمیت ضرورت

1- ایجاد فرصت برابر تحصیل برای همه دانش آموزان مناطق کم برخوردار و روستایی صعب العبور

2- استفاده بهینه از نیروی انسانی، امکانات و اعتبارات آموزش و پرورش در مناطق کم جمعیت

3- فراهم کردن زمینه تربیت نیروی انسانی مناطق عشایری و روستایی از بین دانش آموزان بومی

4- فراهم کردن زمینه های مناسب برای تربیت دانش آموزان با بهره گیری از اوقات فراغت آنان

5- توزیع عادلانه امکانات و تجهیزات آموزشی برای همه اقشار جامعه

6- سهولت دسترسی دانش آموزان این مناطق به خدمات تحصیلی و ایجاد عدالت آموزشی که مقدمه عدالت اجتماعی محسوب می شود.

7- به حداقل رساندن آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل باتوجه به عدم دسترسی خیلی از دانش آموزان روستایی

مشخصات کلی طرح پیشنهادی

عنوان طرح: بازگشایی مدرسه شبانه روزی دهستان توتان

مشخصات مدرسه پیشنهادی: شبانه روزی

محل احداث: روستای پیر بنی مرکز دهستان توتان

روستاهای اقماری تحت پوشش:  18روستا (طبق لیست ذیل)

تعداد ذینفعان: 3800نفر

فضای آموزشی:  300متر مربع

خوابگاه دانش آموزی:  400متر مربع

نتیجه گیری

منطقه بنت جزء مناطق ریشه دار، اصیل و تاریخی است که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی اقدامات موثر و ماندگار در حوزه های مختلف خاصا آموزش و پرورش و تعلیم تربیت عمومی صورت گرفته است اما بدلیل عمق محرومیت ها همچنان شاهد چالش هایی در حوزه های مختلف هستیم. از جمله چالش های پیش روی آموزش و پرورش منطقه می توان به: پراکندگی و صعب العبور بودن اکثر روستاها، نبود وسائط نقلیه مطمئن، جمعیت حدود 70درصدی روستایی بخش بنت ، مشکلات اقتصادی و عدم حمایت از تحصیل کودکان از جانب خانواده ها ، ازدواج زودهنگام، پوشش تحصیلی ضعیف 79/79در متوسطه اول و 57/14در دوره متوسطه دوم و همچنین نرخ پایین ماندگاری ،40/9نگرانی های بیشماری را ایجاد نموده است.

موضوع حائز اهمیت اینکه برای تربیت نیروی انسانی نیازمند ایجاد و تقویت زیرساخت های مناطق محروم بالاخص در حوزه آموزش و پرورش هستیم که در این اثنا راه اندازی مدارس شبانه روزی گامی بلند در راستای تحقق عدالت آموزشی و جلوگیری از هدر رفتن استعدادها و توانایی های نوجوانان بسیار مهم و حائز اهمیت است.

امیداست عزیزان و مسئولین بزرگوار بانگاه علمی و توسعه گرایانه و ایجاد فرصت برای تعلیم و تربیت و به حداقل رساندن آمار بازماندگان از تحصیل و کمک به توسعه پایدار منطقه با موافقت به راه اندازی و احداث این مدرسه شبانه روزی گامی بسیار بلند و موثر در زمینه بهبود وضعیت آموزشی منطقه برداشته شود.

خیرین محترم جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با رییس اموزش و پرورش بنت با تلفن 05435212226 تماس حاصل نمایند.

طرح تاسیس مدرسه شبانه روزی دخترانه متوسطه اول